Om oss

Cykelservice – Varje Cykel Räknas

För oss är det lika enkelt som självklart att alla cyklar (så länge det är en cykel alltså) helt oavsett bakgrund och prislapp, alltid är välkommen till vår verkstad. I ödmjukhetens namn kanske vi inte klarar alla problem och tillbehör men alla är hjärtligt välkomna att låta oss försöka. Lika självklart är det för oss att alltid hålla koll på de cyklar vi hanterar. Det gör vi i våra system för att kunna säkerställa att det är du som sen hämtar din cykel och att vi hela tiden har underlag att finna för vad som är gjort på just din cykel. Vi ID Märker alla cyklar och kan följa upp vilka åtgärder som gjorts på cykeln och när. Helt enkelt ”Varje Cykel Räknas”

Våra affärsområden är två. Mobil Cykelservice, MCS är ett ambulerande servicekoncept, där vi servar cyklar på plats hos våra uppdragsgivare. Serviceprogram Bikefleet skräddarsydd service- och underhåll av cyklar för arbete – exempelvis PostNord vars cyklar i Stockholm med omnejd är vårt ansvar.

Några milstolpar

2007 Bröderna Grönqvist – Anders och Tomas – grundar Cykelkonsulterna tillsammans med John Nilsson och Christoffer Bocker. Kvartetten spånar gemensamt fram en idé om ett webbaserat träningsverktyg för att coacha tävlingscyklister.

2008 Cykelkonsulterna inleder ett hälsoprojekt tillsammans med NCC Region Öst. Cykeleventet Tour de NCC blir framgångsrikt och ger ett överskott som återinvesteras i nya idéer.

2009 Sjösätts hemsidan cykeltilljobbet.se vars syfte är undersöka och kartlägga stockholmarnas pendlarvanor.

2010 Ett samarbete med Trafikverket som kom att löpa över fem år. Som experter på Urban cykling bidrar Cykelkonsulterna till att märka upp fem cykelstråk som leder till Kista för att främja cykelpendlingen.  

2010 Som ett sidospår i Kista-projektet lanseras begreppet Mobil Cykelservice. Pionjär-uppdraget, att montera dubbdäck på ett 15-tal cyklar, genomförs hos SEB i Rissne.

2011­–2012 Ett flertal MCS-event genomförs i samarbete med externa aktörer i cykelbranschen. Bland uppdragsgivarna återfinns Ericsson, Tele2, Fabege och Vasakronan.

2013 Första MCS-säsongen med egna mekaniker. Ett embryo till dagens digitala bokningsplattform testas. Arenastadens Cykelservice slår upp sina portar till verkstaden på Pyramidvägen 3 i Solna.

2014 Cykelservice med Mobil Cykelservice och Arenastadens Cykelservice blir kärnverksamhet i bolaget. Ca 250 servicedagar utförs med Mobil Cykelservice

2015 Första året då Cykelservice fast anställer mekaniker och ca 5000 cyklar servas under året

2016 På uppdrag av Arbetsförmedlingen genomför Cykelservice en 16 veckors kurs för att grundutbilda en kull cykelmekaniker. Ett tiotal elever gick vidare till anställningar i cykelbranschen.  

2016 På uppdrag av Monark Exercise utformas, och införs, ett serviceprogram för PostNords cykelflotta.

2017 Koncernen Grimaldi Industrier som äger Cycleurope, med varumärken som Crescent, Monark, DBS, Kildemoe och Bianchi i portföljen, förvärvar Cykelservice.  

2018 Mobil Cykelservice, Arenastadens Cykelservice & Serviceprogram BikeFleet servar 12000 cyklar totalt.

2019 Arenastadens Cykelservice flyttar sin verkstad från en undanskymd plats i källarplan på Pyramidvägen 3 till nya fräscha lokaler i gatuplan på Evenemangsgatan 21. Målsättningen är att serva 2 500 cyklar år ett. Om tre år ska antalet dubblats till 5 000 lokalt i Solna.